Expand Your Classroom Space With Our Latest Outdoor Classroom! Click Here to find out more!

Frenchwood Community Primary School

Project Overview



The headteacher discussed with Timotay that their setting had some disused areas that were not providing any educational benefit to the children.

 

Timotay met with the headteacher, where we identified a small triangular courtyard next to the SEND department the school and we set upon developing a sensory garden.

The Outcome



The project site had a number of complications which has to be overcome, and included its position in the centre of the school, and at a lower level than ground access. This meant all materials had to be taken through the school and downstairs through a single door into the courtyard. Years of overgrowth had left the site looking tired and un-loved.

Client Feedback



Our solution included:

  • Artificial Grass Surfacing
  • Barefoot stepping stones
  • Colour
  • Shade
  • Tactile
  • Chill out zone
  • Secret space
  • Water feature

Brochure icon
Consultation icon